Filozofia kawy Pello Caffe – dlaczego Pello Caffe smakuje tak dobrze?

Filozofia marki Pello Caffe

Zasługujesz na najwyższą jakość każdego dnia.

Filozofia

Od lat poszukujemy najlepszego smaku kawy. Sami przecież uwielbiamy się nią delektować

Wierzymy, że wyrafinowany smak kawy nie jest zarezerwowany wyłącznie dla koneserów, a ekskluzywny produkt może być łatwo dostępny w domu i pracy. Dlatego dokładamy wszelkich starań, abyś zawsze mógł sięgnąć z przyjemnością po filiżankę kawy.

A teraz zdradzimy Ci sekret.

Dlaczego Pello Caffe smakuje tak dobrze?

Nie tylko odmiana kawy ma znaczenie. To starannie wyselekcjonowane ziarna odpowiadają za charakter każdej mieszanki. Zebrane i oczyszczone ziarna kawy sprowadzamy bezpośrednio od zaufanych plantatorów z ekologicznych plantacji i przy zachowaniu zasad sprawiedliwego handlu.

Pewność, że otrzymujemy tylko świeże ziarna, oraz wiedza o ich pochodzeniu i stosowanych metodach obróbki, daje nam gwarancję, że możemy zaoferować naszym klientom kawę najwyższej jakości.

01 / 04

Dopracowane do perfekcji metody rzemieślniczego wypalania ziaren
Wraz z upływem czasu kawa traci aromat, dlatego zrezygnowaliśmy z magazynowania
Unikalny proces tworzenia kawy Pello Caffe to różnica, którą poczujesz od razu po otwarciu opakowania
Wyjątkowy smak naszej kawy jest efektem wielu lat praktyki
Następne Następne
Start
Poprzednie Poprzednie

Dopracowane do perfekcji metody rzemieślniczego wypalania ziaren

pozwalają nam uwolnić prawdziwe bogactwo kawy, eksponując jej naturalne walory. Cudownym aromatem świeżo palonej kawy pragniemy podzielić się jak najszybciej, abyś i Ty mógł poczuć pełnię jej smaku.

Wraz z upływem czasu kawa traci aromat, dlatego zrezygnowaliśmy z magazynowania

W naszej manufakturze ziarna kawy palone są na bieżąco i tuż po zakończonym procesie produkcji wysyłane prosto do klienta. To nie wszystko: nasze opakowania wyposażyliśmy w wentyl służący odprowadzaniu naturalnych oparów olejków eterycznych i smakowych. To właśnie im świeżo palona kawa zawdzięcza swój zapach i smak. Zamknięcie kawy w opakowaniu bez wentyla spowodowałoby, że torba rozdęłaby się jak balon. Świeżą wypaloną kawę poznasz po tym, że opakowanie jest lekko napęczniałe. Dzięki temu właśnie Pello Caffe trafia do Twojego domu czy biura w najlepszym momencie.

Unikalny proces tworzenia kawy Pello Caffe to różnica, którą poczujesz od razu po otwarciu opakowania

Unikalny smak i autorska receptura. Prawdziwy Master Roaster powinien być nie tylko rzemieślnikiem, ale i artystą. Proces ręcznego wypalania ziaren to za każdym razem połączenie gruntownej wiedzy, kunsztu, ale i wirtuozerii. W ten sposób powstają unikalne smakowe kompozycje.

Wyjątkowy smak naszej kawy jest efektem wielu lat praktyki

To nieskrępowana pasja tworzenia sprawia, że za każdą filiżanką kryje się inna historia. Specjalnie dla zwolenników mocnych doznań przygotowaliśmy wyselekcjonowane ziarna indyjskiej robusty. Pochodząca z ekologicznych brazylijskich plantacji arabika to z kolei propozycja dla miłośników nieco bardziej subtelnego smaku. Tworzymy różnorodne i nietuzinkowe mieszanki kaw z charakterem, które zachwycą nawet najbardziej wysublimowane gusta, by każda chwila z Pello Caffe mogła stać się niezapomnianym przeżyciem, do którego będziesz wracał każdego dnia.